اعاني من ظهور عروق حمراء في اعلي الفخذ وفي باطن الركبه اللي في الصوره دي موجوده في باطن الركبه انا سني صغير ومش عارفه السبب وهي خطيره ام لا

رقم الاستشارة الطبية: 48400
تاريخ الاستشارة: 27 أغسطس 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 510
زائر
اعاني من ظهور عروق حمراء في اعلي الفخذ و في باطن الركبه ؟اللي في الصوره دي موجوده في باطن الركبه؟ انا سني صغير ومش عارفه السبب؟ وهي خطيره ام لا؟
20220827_015251.jpg

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا يوجد
الحالة النفسية
جيده
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اهلا بك
هذه العروق تكون بسبب تمدد الجلد بسبب اكتساب وزن زائد أو فقدان وزن بسرعه
وتحدث لبعض السيدات بسبب الحمل لزياده حجم البطن فيحدث شد علي الجلد
وممكن تكون بسبب استعداد وراثي
وفي المرضي الذين يعالجون بالكورتيزون غالبا هذه العلامات ستتحول للون الابيض بعد ذلك وهي غير مقلقه في شيء وعلاجها بكريمات للاسترتش ماركس موجود بالصيدليه