اصبع رجلى الكبير الظافر نصه مش لازق فى الجلد ونصه لازق هى حالته مش خطيرة خالص زي مبشوف ناس كبيرة ضوافرها بايظة وكده لا هو اتعمل كده عشان كنت دايما بمش

رقم الاستشارة الطبية: 60707
تاريخ الاستشارة: 30 يونيو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 75
زائر
اصبع رجلى الكبير الظافر نصه مش لازق فى الجلد ونصه لازق هى حالته مش خطيرة خالص زي مبشوف ناس كبيرة ضوافرها بايظة وكده لا هو اتعمل كده عشان كنت دايما بمشي كتير وكان فيه ضغط جامد عليه ف عايزة اعرف اسم مرهم ادهنه بعد ما اقص الحته دى

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا اعمل
الحالة النفسية
جيده
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لم أذهب إلى الطبيب

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اهلا بك
غالبا هذا الظفر يجب ازالته لانه غير صالح وممكن يكون فيه اصابه بفطريات tinea pedis أو يكون حصل به اصابه أدت إلي خلع جزئي فيه
فارجو استشاره الجراح لامكانيه ازاله الظفر والغيار عليه غيار جراحي حتى يتم التئام الجرح
اما لو اشار الطبيب بعدم ازاله الظفر فيمكن استخدام علاج للفطريات مثل lamisil نقط ثلاث مرات يوميا لمده خمس ايام وflucoral كبسولة كل اسبوع لمده ٣ شهور
اتمنى لك السلامه