من فتره الانف كانت بتجيب دم كتير لوحدها قعدت كم يوم عا كدا وبعدين مبقتش بتنزل اسبوع كدا ابارح لقيتني بجيب دم من انفي تاني وفمي تاني وكنت...

رقم الاستشارة الطبية: 42160
تاريخ الاستشارة: 22 أبريل 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 391
زائر
من فتره الانف كانت بتجيب دم كتير لوحدها قعدت كم يوم عا كدا وبعدين مبقتش بتنزل اسبوع كدا
ابارح لقيتني بجيب دم من انفي تاني وفمي تاني وكنت بكح وتف دم
وستت بعدها مافيش حاجه لحد دلوقتي بس سعات بحس في ضربات سريعه كدا في صدري

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
الحالة النفسية
غير مستقره
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
لا

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
السلام عليكم ورحمة الله
حضرتك انا شاب عندي 19سنه
من فتره الانف كانت بتجيب دم كتير لوحدها قعدت كم يوم عا كدا وبعدين مبقتش بتنزل اسبوع كدا
ابارح لقيتني بجيب دم من انفي تاني وفمي تاني وكنت بكح وتف دم
وستت بعدها مافيش حاجه لحد دلوقتي بس سعات بحس في ضربات سريعه كدا في صدري
أهلاً بك
نزيف الانف قد يكون بسبب ارتفاع ضغط الدم، أو قد تكون مشكلة بالانف كالجيوب الأنفية المزمنة ، أو التهاب في مجرى الهواء أو انحراف في الحاجز الأنفي، لذا لابد من فحص ، لابد أيضاً من عمل بعض التحاليل الآتية لمعرفة السبب:
CBC
PT
pTT
INR
نتمنى لكم السلامة والعافية

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، قد يكون السبب وجود مشكلة بتجلط الدم أو ضعف بالشعيرات الدموية أو ارتفاع ضغط الدم
يجب عمل التحاليل الآتية
Complete blood picture
Coagulation profile
ECG , echocardiogram
كما يجب متابعة قياس ضغط الدم وتناول العلاج التالي
Kapron قرص مرتين يوميا
Hemostop قرص مرتين يوميا