عندي سمنة من سنتين عشان جالي psychotic disorder وبعدها بسنة bipolar وباخد ادوية ليهم بتزود الوزن وحاولت كتير اخس مش عارفة. رياضة وتنظيم اكل ومنع...

رقم الاستشارة الطبية: 42074
تاريخ الاستشارة: 19 أبريل 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 322
زائر
عندي سمنة من سنتين عشان جالي psychotic disorder و بعدها بسنة bipolar و باخد ادوية ليهم بتزود الوزن و حاولت كتير اخس مش عارفة. رياضة و تنظيم اكل و منع كربوهيدرات و صيام و دايت و باخس اتنين كيلو بالكتير و باتخن تاني. السؤال اقدر اخس ازاي عشان السمنة تعبالي ضهري و رجلي.

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب علم نفس اكلينيكي
الحالة النفسية
شبه مستقر-مريض ثنائي القطب
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
Citalo-Depakene
تشخيص الطبيب
تكيس على المبايض-اضطراب ثنائي القطب-اضطراب ذهاني-

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
عندي سمنة من سنتين عشان جالي psychotic disorder و بعدها بسنة bipolar و باخد ادوية ليهم بتزود الوزن و حاولت كتير اخس مش عارفة. رياضة و تنظيم اكل و منع كربوهيدرات و صيام و دايت و باخس اتنين كيلو بالكتير و باتخن تاني. السؤال اقدر اخس ازاي عشان السمنة تعبالي ضهري و رجلي.
أهلاً بك
قد تسبب العلاجات بالفعل زيادة في الوزن لذا لابد من تبديلها بعلاج أكثر آمالنا. بعدها يمكنك عمل حمية غذائية و رياضة هكذا يمكنك أنقاص الوزن.

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، بالفعل تسبب معظم الأدوية النفسية زيادة الشهية لتناول الطعام ومنها زيادة الوزن ، يمكنك التحكم في نوع الطعام المتناول بتقليل النشويات والمخبوزات وتقليل أو منع إضافة السكر للأطعمة والمشروبات
كما يمكنك تناول الشاي الاخضر خالي السكر ثلاث مرات أو تناول أقراص green tea مرتين يوميا
ممارسة الرياضة تفيدك في تقوية العضلات كي لا تتأثر بزيادة الوزن ، كما تفيدك نفسيا وتساعد علي حرق السعرات