لو سمحت بابا كان عنده نزيف تحت الأم الجافية وكان تحت عدة اغشية وعمل عملية وشال النزيف ممكن اعرف النزيف ده ممكن يرجع تانى ولو هيرجع ايه الاسباب الى...

رقم الاستشارة الطبية: 41520
تاريخ الاستشارة: 5 أبريل 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 422
زائر
لو سمحت بابا كان عنده نزيف تحت الأم الجافية و كان تحت عدة اغشية و عمل عملية و شال النزيف ممكن اعرف النزيف ده ممكن يرجع تانى و لو هيرجع ايه الاسباب الى تخليه يرجع

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، أسباب حدوث نزيف تحت الأم الجافية مثل التعرض لصدمة بالرأس كما في حالات السقوط أو الحوادث أو اصطدام الرأس بجسم صلب بقوة ، ارتفاع ضغط الدم أيضا يشكل خطراً لاحتمال عودة حدوث ذلك ،وكذلك كعرض جانبي لاستعمال الأدوية المسيلة للدم
لذلك يجب استعمال اقراص لتقوية الأوعية الدموية مثل daflon 500 مرتين يوميا
مع متابعة قياس ضغط الدم وعمل تحليل صورة دم كاملة و تحليل coagulation profile لاستبعاد وجود سيولة بالدم