اختي الدورة الشهرية كانت طبيعية بس خلال الشهر دا بقالها تلات مرات تجيلها كل 16 يوم بيها لون الدم احمر طبيعى وكثافته طبيعية ويعتبر اقل من الوسط...

رقم الاستشارة الطبية: 40047
تاريخ الاستشارة: 11 مارس 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 431
زائر
اختي الدورة الشهرية كانت طبيعية بس خلال الشهر دا بقالها تلات مرات تجيلها كل 16 يوم بيها.. لون الدم احمر طبيعى وكثافته طبيعية ويعتبر اقل من الوسط فى الغزارة بدون الم او تغير فى النفسية بسيط.. لكن النهاردة جاتلها برضة بعد 16 يوم وجسمها وارم كله وحابس مياه بقالها يومين هى من اسبوع اخد باسط للعضلات اسمه ميوفين.. ممكن نفهم سبب ان الدورة الشهرية بتيجى كل 16 يوم ايه؟ او اذا كان فى مشكلة صحية

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
معلمة
الحالة النفسية
شوية ضغوط نفسية من الحياة اليومية
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد ولكن من اسبوع اخدت باسط للعضلات ميوفين

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
السلام عليكم
مرحبا بك
اضطراب الدورة الشهرية يحدث لاسباب كثيرة منها الانيميا و الضغط النفسى و التوتر و اضطراب الهرمونات و تكيسات المبيض و مشاكل الغدة الدرقية و اقتراب سن انقطاع الطمث .. عليك عمل صورة دم كاملة و عمل سونار على البطن و الحوض و تناول وجبات صحية و ممارسة الرياضة مع مراجعة الطبيب للفحص
و نسال الله العافية