السلام عليكم ابني ١٣ سنه يعاني من أدوار متكرره من يوم...

رقم الاستشارة الطبية: 97972
تاريخ الاستشارة: 12 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 100
زائر
السلام عليكم
ابني ١٣ سنه يعاني من أدوار متكرره من يوم ٢٢/11/20 ابتدت التهاب حلق مع حراره فوق ٣٩ و نصف اخد مضاد حيوي و استقرت الحاله بعدها ب ٨ ايام حراره شخصت التهاب جيوب انفيه مع مضاد حيوي و تحسنت الحاله و استقرت بعد ٦ ايام نزلة برد و التهاب بالاذن مع مضاد حيوي ١٠ ايام بمجرد انتهاء المضاد الحيوي حراره و عدوي برد جديده مع العلم وزنه و طوله جيدين جدا و تركيزه جيد و تحصيله العلمي ممتاز و بيتغذي كويس ايه التحاليل المفروض تتعمل المناعه

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
أمراض مزمنة
حساسية انف

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
غالبا مشكلتك اساسها التهاب الجيوب الانفيه او حساسيه الانف المزمنه او وجود لحميه خلف الانف وده بيسبب تكرار الالتهاب بالمجاري الهوائيه العلويه مع امكانيه تكرار العدوى البكتيريه طبعا مما يسبب التهاب الاذن لان قناه ستاكيوس والتي تفتح في الحلق بيحدث بها انسداد
مما يؤدي لزيادة ضغط الاذن
و التهاب الجيوب الانفيه واحتقانها بيؤدي الي انسداد في فتحاتها داخل الانف مما يتراكم بسببه الافرازات وتسبب اكيد صداع وألام بعظام الوجه ونزول افرازات انفيه خلفيه علي الحلق فتسبب التهابه والمه وممكن تسبب كحه والتهاب المجاري الهوائيه
فارجو كشف انف واذن على الانف والجيوب الانفيه وعلى الاذن طبعا واحتمال الطبيب يطلب منك اشعه عاديه على الانف و الجيوب الانفيه اشعه اماميه وجانبيه وستبين ايضا لو في تضخم في اللحميه اما التحاليل المطلوبه فمطلوب تحليل صوره دم كامله وتحليل
crp
esr
asot