ارتطام اصبع القدم بجسم صلب

رقم الاستشارة الطبية: 28554
تاريخ الاستشارة: 18 أغسطس 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 987
زائر
منذ فترة وارتطم اصبع رجلي بشئ صلب، و ظل هكذا و حتي انه اتشال اكتر من مرتين وبيطلع صلب جدا وسميك و اسود من تحت بس ليس سواد كبير، و اليوم اتشال كله تاني ازاي اعالجه مع العلم ان هو قبل كدا اتشال وكان بيتبقا من الظفر المرتطم نصفه ع اقل ف بيطلع ظفر جديد فوقه ف بيعمل السواد ده، هو المرة دي اتشال كله، انا دلوقتي اعمل ايه وغلط انزل البحر ولا لا عشان ملح!! هيطلع بعد قد ايه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد

المرفقات

  • IMG_20210818_222558.jpg
    IMG_20210818_222558.jpg
    121.2 KB · المشاهدات: 341

Dr Hatem sayed

أخصائي طب الأسرة والجراحة العامة
السواد اللي كان موجود بسبب تجمع الدم اسفل الظفرsubungual hematoma وقد ظل نصف الظفر المصاب ولم يتم خلعة في المرات التالية وكان من الممكن تصريف الدم عن طريق ثقب الظفر بواسطة ابرة طبية..على مدار عدة ايام على ان يتم هذا الاجراء بعيادة الجراحة خوفا من التلوث
اما الان فقد تم نزع الظفر بالكامل..فيرجي تنظيف المكان وتطهيرة تمهيدا لخروج الظفر الجديد بشكل سليم..ومن الممكن استخدام مرهم مضاد حيوي مع بعض الكمادات البارده مكان الظفر