ابني ظهر تحت الحلمة اليمين تكتل بحجم زرار لو ضغط عليها جامد بتوجعه خفيف وطبعا التكتل دا مخليها بارزة خفيف عن الناحية التانية ممكن أعرف...

رقم الاستشارة الطبية: 43661
تاريخ الاستشارة: 22 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 425
زائر
ابني ظهر تحت الحلمة اليمين تكتل بحجم زرار لو ضغط عليها جامد بتوجعه خفيف، وطبعا التكتل دا مخليها بارزة خفيف عن الناحية التانية.
ممكن أعرف أروح أكشف عند دكتور تخصص أيه؟ وهل دا ليه علاقة بالبلوغ؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
طبيعة العمل
طالب
الحالة النفسية
كويس
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا

المرفقات

  • 16532162680129175289476374955679.jpg
    16532162680129175289476374955679.jpg
    56.7 KB · المشاهدات: 271

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
ليس هناك ما يدعو للقلق ده اضطراب هرموني ادي الي زياده حجم الثدي
خد الفنترن قرص كل ٨ساعات اسبوع
لو احمرت أو الثدي نزل منه حاجه او تتحول خراج يكشف جراحه
ارجو محدش يمسكها نهاءي

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، مع بدء البلوغ لدي الذكور أو الإناث قد يحدث ذلك نتيجة لارتفاع الهرمونات المفاجئ نتيجة بدء عمل الغدد التناسلية وقد تلاحظين زيادة في حجم الثدي وهو أيضا أمر لا يستدعي القلق ومع عودة نسب الهرمونات المعدلات الطبيعية مع النمو ، تصبح الأمور طبيعية
لاينبغي الضغط علي هذه المنطقة تجنبا لحدوث كدمة وتلوث