إزالة الفتيل بعد عملية الناسور العصعي

رقم الاستشارة الطبية: 44738
تاريخ الاستشارة: 9 يونيو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 1282
زائر
اجريت عملية الناسور العصعي المفتوح من حوالي شهر ونص و لسه الجرح لم يلتئم بالكامل واغير الفتيل كل يوم
المشكلة ان المنطقة حول الجرح لونها اغمق.
انا لا اغسل المنطقة تمام حفاظا علي ان الجرح يبقي جاف.
بس المنطقة اغمقت جدا بسبب ده و بحس بحكة فيها. كيف اتصرف

و امتي استغني عن الفتيل ؟ الجرح التئم من الداخل بس لسه من الخارج مفتوح

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
التعديل الأخير بواسطة المشرف:

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
تقدر تستحم بشكل طبيعي
واذهب للجراح لازاله الفتيل والغيار علي الجرح بالبيتادين وللاطمءنان أن ليس به صديد ووضع شاش معقم علي الجرح

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، الفترة كافية للعودة لتطهير الجرح اثناء الاستحمام ، حدوث غمقان بالمنطقة أمر طبيعي نتيجة الجرح واستعمال البيتادين كمطهر ولابد من ذلك
يمكنك استعمال رش bivatricin مرتين علي الجرح والعرض علي الطبيب لإزالة الفتيل لإتاحة الفرصة للجرح الخارجي للالتئام