أملاح والتهابات على المثانة مع قرحة في عنق الرحم

رقم الاستشارة الطبية: 35168
تاريخ الاستشارة: 3 ديسمبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 466
زائر
زوجتي كشفت نسا، والدكتورة قالت ليها عندك أملاح والتهابات على المثانة، وعاملة ليكي قرحة في عنق الرحم، وهيه مركبة لولب والدة قيصري في بنت (البنت عندها دلوقتي سنة وشهرين)، والدكتورة قالت ليها أن الأملاح هتتعالج، وهترجع برضو تاني علشان وجود اللولب، فهل لو شالت اللولب هل فيه خطر لو حملت تاني؟ ولو فيه خطر إيه الوسيلة اللي تستخدمها غير اللولب؛ لأن اللولب مسبب ليها مشاكل؟
وتفطم البنت على أد إيه؟ وطريقة الفطام؛ لأنها في أجازة رعاية طفل، وهترجع الشغل بعد شهر لإنتهاء أجازتها ... وشكرا لحضراتكم.

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ممرضة
الحالة النفسية
جيدة
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
....
تشخيص الطبيب
أملاح

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
بعد فحص الاعراض تبين أن زوجتك لا تستخدم الا اللولب هو أأمن وسيلة وعند ازالته يحدث حمل مباشرة على خلاف وسائل منع الحمل الأخري واعراضها الجانبيه
كما أن أملاح والتهابات علي المثانة عاملة ليكي قرحة في عنق الرحم . كلام لا أساس له من الصحة
كما ان اللولب لا علاقة له بوجود الأملاح نهائيا .
لان اللولب داخل عنق الرحم
اما الأملاح تتكون في الجهاز البولي الكليتين والحالبين والمثانة البولية وكلهم بعيدين عن عنق الرحم
وايضا لا يتم تشخيص أملاح والتهابات علي المثانة الا من خلال تحليل بول فقط
وان قرحه في عنق الرحم تسبب نزيف مستمر او متقطع
الفحص المطلوب
تحليل بول
مزرعه بول
العرض علي استشاري النساء للفحص وعمل اشعه تليفزيونية علي البطن والحوض