صعوبة المشي والحركة بعد جلسات علاج سرطان الكبد

رقم الاستشارة الطبية: 16055
تاريخ الاستشارة: 18 نوفمبر 2020
أجوبة: 1 / مشاهدات: 484
زائر
انا والدي مريض سرطان كبد واخد 8 جلسات كيماوي
وبعد الجلسه التامنه لاحظنا تغيير في حالته الصحية مبقاش يقدر يمشي ولا يتحرك خالص الا لو حد يسندو وبقا ينسا الاشخاص الي قدامو وبيتخيل بحجات كتير قدامو
ولما روحنا لمعهد الاورام قالو ان ده اثار الكيماوي
ومدوناش ولا اي علاج ولا حل طب اي الحل دلوقتي واي تشخيصه انا عايز مساعده ضروري

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
السكر والضغط
أدوية مستخدمة
كثير
تشخيص الطبيب
مريض سرطان

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
الاعراض فعلا هي proximal myopathy يعني التهاب عضلات بسبب العلاج الكيماوي
وسوف يقل مع تقليل عدد الجرعات و يتم استعادة كفاءة العضلات بعد ايقاف العلاج
يمكن المساعدة باعطاء فيتامينات داعمه مثل ب12
لكن الاثر الجانبي لو تم مقارنته بفائدة العلاج الكيماوي لمرضى السرطان يمكن تحمله خاصة انه عرض مؤقت ينتهي بعد انتهاء مدة العلاج