حراره لطفل عمره سنه ونصف

رقم الاستشارة الطبية: 26800
تاريخ الاستشارة: 7 يوليو 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 541
زائر
طفلتي عمرها سنه ونص جالها من شهر دور حراره بدون اعراض مصاحبه وقعدت معاها اسبوع وكانت بتاخد خوافض وتحسنت
لكن امس سخنت تاني ليلا
هي حاليا بيطلع لها ناب وبتسنن ولسه الناب لم يشق اللثه
هل هذ ممكن يكون تسنين مع العلم ان الحراره بتكون ٣٨ واحيانا وشرطتين
الطفله كويسه وبتلعب مخمله بس شويه اما بتعدي ٣٨ بس بتاكل وترضع

الجنس
أنثى
العمر
1.5
الطول
الوزن

Dr. Basmah El Said

أخصائي باطنة
ارتفاع درجة الحرارة يصحبه وجود إلتهاب في مكان ما إما التهاب في الحلق قد يرجع إلي التسنين أو التهاب في الأذن أو التهاب بالجيوب بالأنفية أو الشعب الهوائية فأنصح حضرتك بزيارة طبيب أطفال للفحص الطبي وتقييم الحالة ويمكنك إعطائها سيتال شراب 2سم كل ٨ ساعات.

Dr. Mohamed Gamaleldin

استشاري أول طب أطفال
يمكن أن يعطي التسنين درجة حرارة كهذه، لكنني أوصي بإجراء فحص دم لاستبعاد العدوى البكتيرية والفيروسية