السلام عليكم ابني ٥ سنين م امبارح وهو عنده ترجيع واسهال...

رقم الاستشارة الطبية: 59943
تاريخ الاستشارة: 22 مايو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 41
زائر
السلام عليكم ابني ٥ سنين م امبارح وهو عنده ترجيع واسهال تقريبا ٧ مرات اديله اي م فضلك

الجنس
ذكر
العمر
الطول
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
الف سلامه عليه
هذه نزله معويه حاده لكن يجب معرفه سببها وهل هي بسبب تلوث طعام ام هي بسبب عدوي فيروسيه معويه بفيرس روتا او ممكن تكون جزء من اعراض عدوي بفيرس الانفلونزا او متحور كورونا
ويجب معرفه ان كان الاسهال مائي (والذي يحدث في عدوي روتا ويحدث به ان القئ بيسبق الاسهال)
او البراز يكون مدمم مخاطي ودة بيكون في عدوي الطفيليات الحاده بالاميبا والجارديا
ويجب التاكد ان الطفل لم يحدث له جفاف
وده عن طريق التاكد ان جلد بطنه بيرجع بسهوله اذا شديناه وان عنيه ليست غائرتين وانه ليس ملهوف علي الماء
لان لو مفيش جفاف حنشرب الطفل محلول يمنع الجفاف
اما لو في هذه العلامات التي تدل علي الجفاف او الطفل همدان يجب الذهاب به الي قسم طوارئ بمستشفي اطفال فورا