جسمي بيحصل له تورم فيه بالكامل الرجلين يتغير لونهن...

رقم الاستشارة الطبية: 49448
تاريخ الاستشارة: 19 سبتمبر 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 33
زائر
جسمي بيحصل له تورم فيه بالكامل الرجلين يتغير لونهن وتنتقخ وباقي الجسم أيضا وتغير في الون الجلدي مع ظهور بعض الكدمات وتأخر شفاء الجروح واحمرار العين وتعتيم في الرؤيا
عملت تحاليل بالكامل طلع اشوي دهون ع الكبد والكورتيزول مختلف بين تخليل الصباح والمساء فيه ارتفاع في الكورتيزول

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
استاذ
الحالة النفسية
كويس
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
دهون ع الكبد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
غالبا هذا مرض يسمي متلازمه كوشنج بيحدث به زياده بافراز هرمون الكورتيزون
ودة بيحدث به تورم بالجسم ووجه مستدير وتراكم دهون في اماكن معينه من الجسم خلف الرقبه بين عضمتي لوح الكتف
وبيحدث ارتفاع ضغط وسكر وضعف عضلات وزياده الشعر بالجسم
وهناك اختبار يسمي
dexamethasone suppression test
وذلك لنفرق بين هل هذه الزياده مركزيه من المخ من الغده النخاميه ام انها من الغده الكظريه وممكن اخصائي الغدد الصماء يطلب اجراء اشعه رنين علي الغده الكظريه او علي المخ
وممكن يكون ارتفاع الكورتيزول يكون بسبب الادويه المحتويه علي الهرمون الصناعي كورتيزون والذي بيستخدم لعلاج الالتهاب