عندي صداع في الجزء اللي ورا من دماغي مع دقات جامدة فيها انا كنت عاملة اشاعه مقطعية على المخ وفيها ان الدم مش بيوصل كويس للمخ وباخد ميلجا...

رقم الاستشارة الطبية: 39012
تاريخ الاستشارة: 20 فبراير 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 292
زائر
عندي صداع ف الجزء اللي ورا من دماغي مع دقات جامدة فيها ، انا كنت عاملة اشاعه مقطعية ع المخ وفيها ان الدم مش بيوصل كويس للمخ وباخد ميلجا واندرال١٠ وبعاني من الصداع دا تقريبا اربع سنين وروحت لدكتور عيون ودكتور انف واذن ودكتور مخ واعصاب

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مخ واعصاب
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
اندرال١٠ وميلجا
تشخيص الطبيب
مخ واعصاب

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
اهلا بك عليك الاطمئنان
فالصداع له اسباب نفسية مثل الضغط النفسى والتوتر والقلق واخرى عضوية كالارهاق والانيميا ومشاكل الابصار والجيوب الانفية وغيرها
عليك القيام بتحليلcbc وvit d وقياس ضغط الدم
والغذاء الصحى المتوازن واخذ قسط كافى من النوم والراحة وممارسة الرياضة الخفيفة والمشروبات الساخنه كل هذا لتحسين الدورة الدموية
وتناول بنادول قرص ل ٨ ساعات
ومراجعة طبيب المخ والاعصاب

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، أسباب قلة التغذية الدموية للمخ الإصابة بالأنيميا ، انخفاض ضغط الدم ، الإصابة بنقص الفيتامينات بسبب سوء التغذية أو وجود ديدان معوية ، وجود ضعف بالاوعية الدموية ، كسل الغدة الدرقية
يجب عمل التحاليل الآتية
Complete blood picture
Tsh , free t3 , t4
Stool analysis
كما يجب الحرص علي التغذية الجيدة وتجنب اللحوم المصنعة والوجبات السريعة تناول الخضروات والفواكه والبروتينات كما في الأسماك والالبان والبيض واللحوم البيضاء والحمراء
يمكنك تناول العلاج التالي
Ginko plus كبسولة مرتين يوميا
Kerovit كبسولة بعد الغذاء
كما يجب عرض نتائج التحاليل باستشارة قادمة لنتمكن من التشخيص والعلاج