انا عندى 32 سنه بعانى من توتر جامد بدون ما يكون هناك أى...

رقم الاستشارة الطبية: 99422
تاريخ الاستشارة: 20 مارس 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 67
زائر
انا عندى 32 سنه بعانى من توتر جامد بدون ما يكون هناك أى سبب أو حدث يستدعى التوتر والقلق والموضوع مؤثر على حياتى كلها لدرجه انى أوقات لما يجى اكلم مع اى حد بتلعثم فى الكلام وساعات كتير ما بعرفش ارد دا غير انى لو حصل موقف مش كويس معايا فى اليوم لما اروح اقعد افكر فيها واستعيده كل شويه وابعد اخبط على دماغى بشكل تلقائي كانى بحاول أخرجه من دماغى دا غير بحس بخنقه مره واحد وابقى عايز اتحرك فى كل مكان وحالتى مش بتتحسن غير لما اروح الجيم انا مش قادر احدد اللى عندى ايه بالظبط وايه علاجه بس بجد انا تعبت واتمنى انى الاقى علاج

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
بورصه
الحالة النفسية
عاديه
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
سيتابرونكس
تشخيص الطبيب
لا يوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
التوتر الشديد لديك ممكن يكون بسبب اضطراب قلق ودة بيكون بسبب اضطراب بكيمياء المخ او عيوب شخصيه تكونت معك منذ الطفوله بسبب مشاكل في التربيه في البيت او المدرسه مما يمكن ان يؤدي الي الرهاب الاجتماعي ويظهر لديك في التلعثم في الكلام مع الغرباء
لكن الامر يحتاج تقييم للحاله لدي الطبيب النفسي واستبعاد وجود اكتئاب
وعلاجه يجب يحتوي جلسات تعديل سلوكي معرفي وعلاج دوائي ايضا ويجب