انا طولي 150 و عمري 14 هل طولي متالي

رقم الاستشارة الطبية: 98035
تاريخ الاستشارة: 15 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 85
زائر
انا طولي 150 و عمري 14 هل طولي متالي

الجنس
ذكر
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ادرس
الحالة النفسية
عادية
أمراض مزمنة
لاشئ
أدوية مستخدمة
لاشئ
تشخيص الطبيب
لاشئ

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اهلا بك
طولك معقول وممكن تطولي اكتر
لكن الذي يحدد طولك النهائي هو متوسط طول والديكي حيث نجمع طول الاب وطول الام ونقسمه علي ٢ ثم نطرح ١٣ بالنسبه للاناث ونضيف ١٣ بالنسبه للذكور
وطبعا هذه قياسات تقديريه وبتختلف بسبب العوامل البيئيه والتغذيه
والبنات ممكن تطول حتي سن حوالي ١٦ سنه
وحتي نتأكد انك ممكن تطولي اننا نعمل اشعه عاديه على كف يدك اليسرى للتاكد ان اقراص الغضروفيه الموجوده عند نهايه العظام الطويله لم تتعظم بعد
لانها لو تحولت الي عظام فلن يحدث استطاله بعد ذلك
مارسي رياضه واتغذي جيدا تناولي اللبن والبيض والبروتين ومارسي رياضه حتطولي ان شاء الله