هل يغني سونار البطن عن السونار المهبلي في الكشف عن...

رقم الاستشارة الطبية: 61473
تاريخ الاستشارة: 25 يوليو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 99
زائر
هل يغني سونار البطن عن السونار المهبلي في الكشف عن لحميات الرحم والاورام الليفيه وقياس بطانة الرحم
لمريضه تعاني من تشنج مهبلي شديد وخوف هستيري بسبب الالم جعلها تهمل العلاج لأشهر خوفاً من هذا الاجراء

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
ممكن السونار البطني يعني الطبيبه تستعمل مجس علي البطن تقدر به تشوف البطن والحوض مفيش مشكله
لكن المهبلي في بعض الأحيان يكون أدق لانه حيكون قريب من المبايض
لكن مفيش مشكله تعمل سونار علي البطن حتشوف به الرحم والمبايض لان في أجهزة ال resolution يعني الصورة بتاعها عالي جدا