أنا أتناول حبوب فيتوكتين لزيادة وزن مع نظام غذائي صحي...

رقم الاستشارة الطبية: 97863
تاريخ الاستشارة: 6 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 170
زائر
أنا أتناول حبوب فيتوكتين لزيادة وزن
مع نظام غذائي صحي واتناول معه فيتامينات ب 12 .6.4 ودوا حديد الي أسبوع زاد من وزني 2كيلو
علما أنا كنت أتناول حبوب من 5 سنين كان يسببلي خمول بشكل موطبيعي وسبات من النوم وقفتو فورا
بس اخذتو ها فتره ماضهرت عليي اعراض نوم عميق وخمول

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لاشيئ
أمراض مزمنة
سوء أمتصاص مارش 1
أدوية مستخدمة
فيتامينات

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
دواء فيتوكتين مادته الفعاله سيبروهبتادين وهو من مضادات الهستامين والحقيقه هو دواء خطير جدا
لانه بيضاد السريتونين ويطلق عليه هرمون السعاده فبيؤدي الي الاكتئاب
وهو دواء ومنوم و مهديء ايضا وبيضاد عمل الكولين وهو مادة كيميائيه تفرز في النهايات العصبيه فبيؤدي الي بطء وتنويم وعدم انتظام ضربات قلب وتاثير ع العضلات وممكن احتباس بول وجلوكوما يعني زيادة ضغط العين
وهناك قائمه طويله من الاثار الجانبيه السيئه للدواء
وهو يستعمل فقط للحالات الشديدة من الحساسيه وحتي لتلك الحالات فاننا لا نفضله بصراحه
وبالنسبه لمرض celiac او ضعف الامتصاص الموجود لديكي دة حساسيه قمح فممنوع تاكلي اي شيء فيه قمح لانه بيسبب ضمور في الحراشف التي تمتص الغذاء في الامعاء
وحكتبلك دواء مهضم وحكتبلك ادويه معززة للامعاء
خذي digestin
zincotron
lacteol forte
وبعدين في حاجه تانيه
انتي كتله جسمك حوالي ١٩ يعني طبيعيه جدا ومش نقص وزن ومش محتاجه تتخني
لكن ممكن تمارسي رياضه حتكبر عضلات جسمك وتخليكي تباني مليانه لكن بصحه وبدون دهون وحتخلي جسمك متناسق ورشيق