اختى لديها ٣ سنين ونص وحصل معاها ٣ مرات على فترات تكون...

رقم الاستشارة الطبية: 99022
تاريخ الاستشارة: 2 مارس 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 39
زائر
اختى لديها ٣ سنين ونص وحصل معاها ٣ مرات على فترات تكون نايمه أو بتلعب وتدوخ اول مره رجعت وحصل لها تشنج خفيف وبعدها مقدرتش تقف على رجلها ابدا وكانت صاحيه ونحاول نكلمها أو نوقفها وتنظر ناحيه السقف فقط حتى كانت فعلا مش قادره تقف وكأنها رغوه
وتانى مره حصلت بدون استفراغ ولكن حصل لها تشنج بسيط ونامت ومهما حاولنا نصحيها مفيش استجابه
وتالته مره حصل نفس الحاجه .
جسمها فى كل مره بيبقى ساقع ووشها بيذبل جدا وكأنها تعبانه بقالها فتره بس هي بتكون م تعبها قبلها أو حاجه
كل مره بنروح المستشفى وكل مره بتاخد محاليل وعملنا أشعة على المخ وتحاليل كامله مطلعش فيها اي حاجه كلها تمام .

ارجو الرد ما هو السبب الذى يعملها تتعب كل فتره كدا ؟؟؟!

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
طبيعة العمل
طفلة
الحالة النفسية
طبيعى
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لديها برد فى معدتها على العلم انى فى ٣ مرات كان بينهم فتره شهور مثلا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
يجب اجراء رسم مخ لمعرفه ان كانت الطفله تعاني من الصرع
epilepsy
وهو اضطراب كهربيه المخ والذي يحتاج الطفل ان يستمر علي دواء مضاد للتشنجات لمده تزيد عن سنتين
ويجب تصوير الطفله اثناء هذه الحاله بكاميرا فديو وعرضه علي طبيب نفسي اطفال لان ممكن رسم المخ يطلع سليم برغم وجود صرع والذي بيشخصه الطبيب اكلينيكيا علي حسب شكل النوبات
ويجب تحليل سكر تراكمي وصايم وبعد الاكل بساعتين
ويجب تحليل صورة دم ونسبه كالسيوم الدم وطبعا تحليل بول وبراز ووظايف كلي