تنميل فى الجزأ الشمال للجسم مريضة سكر وضغط 61 عام مقياس...

رقم الاستشارة الطبية: 64550
تاريخ الاستشارة: 7 ديسمبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 80
زائر
تنميل فى الجزأ الشمال للجسم مريضة سكر وضغط 61 عام
مقياس السكر 542

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربة منزل
الحالة النفسية
جيده
أمراض مزمنة
سكر وضغط
أدوية مستخدمة
كونكور 10 بلس دياميكرون 60
تشخيص الطبيب
زيارة طبيب باطنه لتغيير الادويه

المرفقات

  • ٢٠٢٣١٢٠٧_٠٥٢٨١٣.jpg
    ٢٠٢٣١٢٠٧_٠٥٢٨١٣.jpg
    946.4 KB · المشاهدات: 33

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
تنميل الجزء الشمال من الجسم ممكن يكون التهاب اعصاب بسبب السكري وممكن يكون بسبب احتمال حدوث جلطه بالمخ او انسداد شرايين وتصلبها بسبب دهون مرتفعه والتي عاده بتصاحب مرضي السكر والضغط في متلازمه تسمي metabolic syndrome ولو كان التنميل مصاحب بضعف عضلات بالجزء الشمال ودة طبعا طواريء وبيحتاج اشعه مقطعيه فوريه ع المخ
ولو مفيش مشكله بالمخ ممكن يكون التهاب اعصاب طرفيه بسبب السكر ومحتاج فيتامين مثل الفا مثيل تكنو قرص يوضع علي اللسان يوميا لمدة شهر
اما بالنسبه للسكر فهو مرتفع جدا ويجب اخذ انسولين لمده شهر علي الاقل بعدها ممكن نرجع للاقراص