تأخر الدورة 6 ايام ولدي تكيس على المبايض وبطانه الرحم سميكه

رقم الاستشارة الطبية: 25415
تاريخ الاستشارة: 18 يونيو 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 822
زائر
انا عندى تكيس ع المبايض وعندى بطانه الرحم سميكه روحت للدكتوره وادتنى فيمارا وحقن جونابيور ١٥٠ ست حقن وبعد كدا الدوره نزلت ف ميعادها ومن ٣ يوم الدوره ادتنى فيمارا قرصين لمده ٥ ايام وبعديها ادتنى ٢ حقنه فوستيمون ١٥٠ وبعد كدا ادتنى ٥ حقن جونابيور ٧٥ وقالتى مش هينفع ناخد ابره تفجيريه عشان طلع عندى بويضات كتير كلها حجمها ١٥ ومختش الابره التفجيريه والدوره ميعادها ١٢ ٦ وهى متاخره ٦ ايام عن ميعادها

ما السبب في تأخيرها مع العلم انا لدي طفله عمرها ٤ سنين وحصل حمل بعد بنتى ومكملش ونزل الحمل

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا

Dr Sahar Mohamed

طبيبة نساء وتوليد
تاخر الدورة سببه غالبا وجود خلل بالهرمونات نتيجة لادوية التنشيط التى تحتوى على هرمونFSH وقد يؤدى ذلك الى تاخر الدورة قليلا
يرجى ايضاح سبب اخذ منشطات رغم حدوث حمل مرتين سابقا وهل كان الحمل بتنشيط ايضا؟؟ وهل طبيعة الدورة انها منتظمة ام لا؟