السلام عليكم اسمي ابتسام عمري 22سنه طولي 168سم وزني 80...

رقم الاستشارة الطبية: 97929
تاريخ الاستشارة: 9 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 66
زائر
السلام عليكم اسمي ابتسام عمري 22سنه طولي 168سم وزني 80 كيلو بحب الأكل جدا وممكن اعمل دايت يوم ويوم لا مبعرفش اوقف اكل كنت حابه اسال عن نوع حقن موجود فى الصيدليات بس ميكونش ليها اضرار بعد كده حاجه تكون أمنه وفى نفس الوقت تنزل دهون

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربه منزل
الحالة النفسية
وحشه جدا علشان مش عارفه اخس
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
باخد أورلي علشان يساعد شويه واخس
تشخيص الطبيب
لا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
كتله جسمك حوالي ٢٨ يعني ارتفاع وزن
ولو تقصدي حقن اوزمبيك انا لا انصحك بها تماما
لانها تحوي الماده الفعاله semaglutide وهذه طريقه عملها هي تقليل افراز هرمون الجلوكاجون الذي خلقه الله ليزيد سكر الدم يعني معاكس للانسولين والتوازن بينه وبين الانسولين مهم حتي يظل السكر معتدل واي خلل بالجلوكاجون او الانسولين اما بيرفع السكر او بيخفضه وهذه الحقنه صنعت في الاساس لخفض مستوي سكر الدم يعني صممت لمرضي السكر
فلو استخدمها انسان ليس مريض سكر ممكن تسبب هبوط سكر ودة خطير علي المخ غير انها لها اثار جانبيه مثل التهاب البنكرياس ومشاكل بالكلي
وبالنسبه للتخسيس حللي tsh
ولو عالي دة بيدل علي كسل الغده مما يبطيء حرق السعرات
ومارسي رياضه نصف ساعه يوميا بحيث تشعري بدقات قلبك
زيدي شرب الماء
وبحساب السعرات المطلوبه حتي تصلي الي وزن مثالي تبين انه يمكنك اخذ ١٨٠٠
سعر فقط يوميا حتي تصلي للوزن المثالي
تقدري تحسبي اكلك بيعطيكي كام سعر عن طريق تشوفي وزن كل حاجه بتاكليها بالتقريب وتدخلي ع النت تشوفي بتعطيكي كام سعر وتكتبيهم في ورقه بحيث تعملي تخيل للاكل الذي ممكن تاكليه كل يوم بحيث مجموعه لا يزيد عن ١٨٠٠ يعني مثلا تشوفي التفاحه بتديكي كم سعر وثمره الطماطم بتديكي كم سعر ورغيف العيش بيديكي كم سعر وقطعه اللحمه بحجم كف ايدك بتديكي كم سعر وكوبايه الشاي بلبن بتديك كم سعر وطبق الفول والبيضه وقطعه الجبنه تجمعيهم لو اعطوك 1800 سعر يبقى هو ده اللي تاكليه المهم تشوفي طبيعه اكلك اللي بتاكليها في بيتك ايه اي حاجه في بيتك بتجيبيها تبقي عارفه دي بتديكي كم سعر بحيث مثلا كل يوم تبقي مخططه الصبح هتاكلي كذا وكذا وكذا وكذا وكذا بحيث ان هم ما يزيدوش عن ال 1800 آخر اليوم
الصيام المتقطع كمان حلو جدا من 8:00 مساء الى 12:00 ظهرا ما تاكليش حاجه خالص كمان النوم الكافي مهم وعدم الاكل امام الشاشات وعدم الاكل بين الوجبات وقللي من النشويات والسكريات والدهون والحلويات والمشروبات الغازيه