اشعر بالتهاب ف الحلق شديد يختفي ويرجع واخذت مضاد حيوي...

رقم الاستشارة الطبية: 64693
تاريخ الاستشارة: 19 ديسمبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 81
زائر
اشعر بالتهاب ف الحلق شديد يختفي ويرجع واخذت مضاد حيوي ومسكنات بس مفيش فايده ممكن اي اللي ف حلقي ده

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
تشخيص الطبيب
صديد ف الزور والتهاب ف الجيوب الانفيه

المرفقات

  • IMG_٢٠٢٣١٢١٩_٢٢١٤٤٧.jpg
    IMG_٢٠٢٣١٢١٩_٢٢١٤٤٧.jpg
    1.6 MB · المشاهدات: 28

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
التهاب الحلق الفطري
oral candidiasis
ممكن يكون سببه نقص المناعه بعد دور برد مثلا او بعد استخدام مضادات حيويه لمده طويله او بعد استخدام الكورتيزون او مرضي السكر
وهو لا يزول بالمضاد الحيوي بل بالعكس فانه ممكن يسوء ويستمر فتره طويله ولا يستطيع الاطباء تمييزه او تشخيصه ويضطر المريض لتغيير المضاد الحيوي بلا فائده
ولعلاجه
يمكنك استخدام دكتارين جيل فموي ثلاث مرات لمده خمس ايام ويمكن استخدام ميجاليز مضاد التهاب قرص ثلاث مرات لمده خمس ايام ولتقويه المناعه ارجو تناول lacteol forte
وهو نوع من انواع البكتيريا النافعه تقوي المناعه