انا متزوجة بقالي سنتين ونصف حصل حمل أول الزواج بعد ٣...

رقم الاستشارة الطبية: 100473
تاريخ الاستشارة: 12 مايو 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 27
زائر
انا متزوجة بقالي سنتين ونصف حصل حمل أول الزواج بعد ٣ شهور وحصل اجهاض ومن وقتها محصلش حمل مع العلم إني مريضه غدة درقيه لكن باخد التروكسين ومضبوطة عملت كافة تحاليل التكيسات والحمد الله مفيش ومخزون المبيض ٢ونص والدورة منتظمة وتحاليل الغده مضبوطة بس الزوج تحاليله طلع في مشاكل تشوهات وحركة لأن عنده دوالي من الدرجة التالته وروحت للدكتورة النسا وكتبتلي منشطات واول شهر بعدها حصلي لغبطة في الدورة وهرمون الغده أرتفع ل ٦.٣٣ ودكتور الغدد إن ده راجع لدوا التنشيط كمان حصلي إرهاق واجهاد غير مبرر و تغيرات مزاجيه مع هبات حراريه معظم الوقت و دكتورة النسا كتبتلي نوع منشط تآني فيمابنت في أنا قلقانه هل كده أنا بستفاد ولا أصلا المنشطات ملهاش داعي واوقفها كمان هل المنشطات دي ليها اضرار غير لغبطة الغده لو أصلا تبويضي سليم وصح أخده كده ولا الافضل اوقفها وهل لو الزوج رافض عملية الدوالي هيكون الحقن المجهري مناسب لحالتنا جزاكم الله كل خير

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
None
الحالة النفسية
Mood swings
أمراض مزمنة
غدة درقية
أدوية مستخدمة
التروكسين ١٥٠

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
طبعا خطا كبير انك تاخدي منشطات تبويض وانتي مش محتاجاها لان ده ممكن يسبب تكيس مبايض
ويؤثر علي وظيفه المبايض فيما يعرف ب
ovarian hyper stimulation
وطالما عرف سبب تاخر الحمل وهو مشكله الزوج فكان يجب ان يتم علاجه اولا حيث يجب ان يجري جراحه الدوالي وثانيا ياخذ علاج يحسن كفاءه وجودة الحيوانات المنويه لمده لا تقل عن 3 شهور وهي دورة تصنيع الحيوانات المنويه
اوقفي ادويه التنشيط فورا واتركي نفسك علي طبيعتك
وبعد ان يتم علاج زوجك لو ظلت الدورة مضطربه خذي حبوب منع حمل مركبه لمده من 3 الي 6 شهور تضبط لك هرموناتك
وبعدها ان شاء الله تحملي