كان عندي نشاط في الغده الدرقيه و عدت التحليل بعد ٣ شهور...

رقم الاستشارة الطبية: 100068
تاريخ الاستشارة: 18 أبريل 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 36
زائر
كان عندي نشاط في الغده الدرقيه و عدت التحليل بعد ٣ شهور ظهر ان عندي خمول و عدت التحليل بعد شهرين النتاءج سليمه و الغده انتظمت بدون ادويه و للعلم ان كان tsh فقط مش بظبوط لاكن t3 t4 كانو مفيهومش مشكله عادي و اخر تحليل كان من شهر كان كلو منتظم و الدكتور قال لي ان كان عندي حاجه اسمها هاشيموتو و قال لي اعمل تحليل كل ٦ شهور للاطمءنان لكني بدأت احس بأعراض مثل التعرق و الارق و رعشه بسيطه في اليدين و ضربات قلب غير منتظمه هل يمكن ان تعود مره اخري ولا هذا مجرد ارهاق و هل اجري التحاليل ولا استني زي ما قال لي بعد ٦ شهور مع العلم اني باخد دواء ديجينورم مهضم و فروتال للاطفال بقالي ٤ ايام فهل ممكن ان يكون هذا اعراض الحانبيه لهم

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
مرض هاشيموتو
Hashimoto thyroiditis
هو التهاب مناعي بالغده الدرقيه بيسبب زياده في نشاطها في البدايه
ثم بعد ذلك بيسبب كسل بها
والمتابعه كل 6 شهور خيار جيد طالما الهرمون المنبه للغده الدرقيه هو الوحيد المضطرب وليس هرمون t3 و t4
لكن شعورك باعراض مشابهه لزياده او نقص نشاط الغده بيستدعي اجراء تحاليل الغده
سواء حان او لسه لم يحن موعد التحليل