بقالي اسبوع صحبي كان اسب جهاز الكتروني بيقيس الضغط قلت...

رقم الاستشارة الطبية: 100192
تاريخ الاستشارة: 25 أبريل 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 41
زائر
بقالي اسبوع صحبي كان اسب جهاز الكتروني بيقيس الضغط قلت انا كمان اقيسه معاه . مجرد ما مسكت الجهاز قلبي ابتدي ينبض جامد وقلق واحساس بالخوف القرايه طلعت 140 يومين علي ده الحال .
النهارده روحت الصيدليه كانت 144 .روحت صيدليه تاني الدكتور قلي اهدي واقعد وجبلي مياه بارده وقعد يتكلم معايا حسيت النبضات انخفضت ركب الجهاز وقلي اتنفس انفاس عميقه وماتتكلمش وماتفكرش طلعت 111 علي 78.
وعمل القرايه ثلاثة مرات نفسهم وسعات اقل. فهل انا مريض ضغط ؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
موظف
الحالة النفسية
سيئه
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لا يوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
انت لست مريض ضغط
ما حدث معك بسبب الخوف والتوتر ادي الي افراز هرموني الادرنالين والكورتزول فحدث صعود للضغط
وقياس الضغط يجب يكون علي يد طبيب وتكون جالس مستقيم وارجلك علي الارض وغير متشابكه وتكون لم تشرب منبهات قبل الفحص وتكون قد تبولت قبل الفحص
ارجو شرب الماء بكثرة وممارسه الرياضه والبعد عن التوتر النفسي