عند المشي أو القيام بأعمال خفيفة بنهج والتقط أنفاسي كده...

رقم الاستشارة الطبية: 100074
تاريخ الاستشارة: 18 أبريل 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 19
زائر
عند المشي أو القيام بأعمال خفيفة بنهج والتقط أنفاسي كده بصعوبة مع العلم قبل كده كنت نفس الوزن وممكن اكتر بس مكنتش بقابل أي أعراض من دي دلوقتي من أقل حاجة بحس بكده

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبة
الحالة النفسية
سيئة قليلا
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
..

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
ممكن تكون تلك الاعراض بسبب انميا نقص حديد او انميا تكسيريه او انميا بسبب نقص فيتامين ب12 او نقص فوليك اسيد
او بسبب نقص مخزون الحديد في الكبد
ولو الاعراض مصحوبه بكسل واكتئاب ممكن تكون بسبب نقص فيتامين د او مشاكل بالغده الدرقيه
لذلك يجب اجراء تحليل صورة دم وتحليل فرتين وتحليل بول وبراز وتحليل فيتامين د وفيتامين ب12
وتحليل tsh
و reticulocytic count
لاستبعاد وجود تكسير دم