انا متزوجة من خمس سنين ركبت لولب نحاسى بعد اول حمل وكان عاملى مشاكل بينزل دم بعد اول جماع بعد كل بريود ماتخلص وكان بيجيلى التهابات فشلته وحملت...

رقم الاستشارة الطبية: 42781
تاريخ الاستشارة: 8 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 498
زائر
انا متزوجة من خمس سنين ركبت لولب نحاسى بعد اول حمل وكان عاملى مشاكل بينزل دم بعد اول جماع بعد كل بريود ماتخلص وكان بيجيلى التهابات فشلته وحملت تانى
وحاليا باخد برشام رضاعة ميكرولت بس بينزل عليا دم من اول ما اخدته من اول رمضان والدكتورة وصفتلى برشام لو قف الدم
بتقولى (عادى كل ما ينزل دم خديه على ما اركبلك لولب هرمونى كمان شهر لان كنت عملت عملية منظار من شهر ونص كنت ركبت لولب فضى وطلع بطنى وقالتلى
احتمال يبقى ينزل دم شهرين عليكى فى الاول اما نركب اللولب الهرمونى على ما جسمى يتعود عليه
الوقتى انا عايزة اوقف البرشام واخد وسيلة بعيد عن اللولب والبرشام
دة السؤال:
فهل ينفع اخد لبوس قبل العلاقة مع واقى ذكرى ولا كدا نسبة الحمل محتملة ؟ بدال برشام الرضاعة اللى عاملى مشاكل وبدال اللولب الهرمونى لان خايفة جسمى ميبقبلوش ويعملى مشاكل زى البرشام واللولب النحاسى والفضى ولا اعمل ايه لانى احترت بجد

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربة منزل
أمراض مزمنة
قولون عصبى
أدوية مستخدمة
برشام ميكرولت للرضاعة
تشخيص الطبيب
طلبت ننى استنى شهر كمان واركب لولب هرمونى

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
استخدام اللبوس والواف
قي فكرة جيده ووسائل معروفه لكن اعتقد أن تتحمليها كثيرا لأنها تتطلب إجراءات قبل الجماع وممكن زوجك يتضرر
أنصحك اخد حقنه ديبو بروفيرا كل ٣ شهور

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، يمكنك استعمال وسائل منع الحمل الموضعية كاللبوس المهبلي أو الواقي الذكري ولكن هناك نسبة فشل محتملة ، اللولب الهرموني يمكن أن يسبب لك ايضا التنقيط كما تفعل حبوب منع الحمل أحادية الهرمون ولكن ذلك فقط مع الأشهر الأولي من تركيبه
اذا لا توجد لديك مشاكل كالضغط أو السكري أو تاريخ مرضي لتجلط باوردة الساق فيمكنك استعمال حبوب منع الحمل المركبة وهي افضل من حيث تنظيم الدورة ومنع التنقيط خلال الشهر ولكن يجب تناولها بعد إتمام الطفل لستة أشهر من العمر
لحين ذلك يمكنك الاستمرار علي حبوب الرضاعة مع استعمالها يوميا بنفس الموعد تماما بدون تقديم ولا تأخير ولو خمس دقائق تجنبا لحدوث تنقيط
يمكنك أيضا الاستمرار في استعمال كابرون مرتين يوميا بلا مشاكل مع نزول الدم