انا كنت عامل عملية الناسور العصعصي المفتوح من حوالي اسبوع و بعد الجراحة بصيت علي شكل الناسور اللي الجراح شاله لقيته حوالي 3 او 4 سم بالكتير و...

رقم الاستشارة الطبية: 42336
تاريخ الاستشارة: 26 أبريل 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 1447
زائر
انا كنت عامل عملية الناسور العصعصي المفتوح من حوالي اسبوع و بعد الجراحة بصيت علي شكل الناسور اللي الجراح شاله لقيته حوالي 3 او 4 سم بالكتير و عبارة عن فتحة واحدة مع اني لقيت علي النت انه شكله بيقي اكبر من كده و لقيته عالنت فيه اكتر من فتحة
فهل ممكن يكون الدكتور مشلش الناسور كله مثلا ؟ (للعلم الناسور عندي كان بدا من حوالي 6 شهور تقريبا)

سؤال اخر:
هل ينفع اجلس علي كرسي المكتب و لا لازم اكون نايم علي السرير عشان الجرح؟ الجرح عبارة عن فتحة لا تتعدي 4 سم لكن عميقه للداخل حوالي 6سم للداخل؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
الحالة النفسية
ملل و توتر
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
Tinifloxacin, Ambezim-G

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، لا ينبغي مقارنة الجرح في كل الأحوال فطول الجرح يتوقف علي مرحلة الناسور وبداية الإصابة به وإهمال العلاج في البداية ام لا
ينبغي اتباع إرشادات الطبيب وتجنب تماس الجرح لجسم صلب كالكرسي أو الضغط عليه لإعطاء فرصة لالتئام الأنسجة مع تناول المضادات الحيوية والعلاج بالجرعة والتوقيت المذكور

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
أهلا بحضرتك.
قد يتطلب الأمر أثناء جراحه الناسور العصصي ازاله الناسور من جذوره ولذلك تجد الجرح عميق .
طول الجرح يتوقف علي عدد الفتحات الموجودة في الناسور.
من المعروف أن عملية الناسور العصصي تحتاج الغيار والتنظيف مده٣ إلي ٤ أسابيع حتي يلتئم الجرح.
ينصح بعدم الجلوس على كرسي خشب بدون فرش اسفنجي.
يفضل الجلوس على شئ مريح وغير صلب