بنتي عمرها ١٩ سنه والبيريود عندها بتتأخر ب ٣ او ٤ شهور وراحت ل داكتره كتير ادوها cyclo progynova ومشيت عليه ومع ذلك مفيش انتظام والان من شهر ١١ مش...

رقم الاستشارة الطبية: 38151
تاريخ الاستشارة: 3 فبراير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 313
زائر
بنتي عمرها ١٩ سنه و البيريود عندها بتتأخر ب ٣ او ٤ شهور و راحت ل داكتره كتير ادوها cyclo progynova و مشيت عليه و مع ذلك مفيش انتظام و الان من شهر ١١ مش بتيجي

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبه
أدوية مستخدمة
cyclo progynova

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، تأخر نزول الدورة له عدة أسباب منها العضوي ومنها النفسي
من الاسباب العضوية اختلال الهرمونات الأنثوية نتيجة الإصابة بتكيسات المبايض ، الاصابة بالانيميا ، خلل وظائف الغدة الدرقية
يجب عمل التحاليل الآتية
Complete blood picture
Tsh , free t3, t4
Stool analysis
Fsh , free t3, t4
كما يجب العرض علي الطبيب لعمل سونار علي الحوض لاستبعاد وجود تكيسات بالمبايض