عندي وجع في رجلي مش دايم عندي روماتيزم اخت الحقن لمدة ٦ شهور فقط وبعدين رجعت اتعب تاني هل ارجع اخد الحقن وانا عاوزه أوقفه لاني مش بحب الحقن خالص...

رقم الاستشارة الطبية: 37691
تاريخ الاستشارة: 25 يناير 2022
أجوبة: 5 / مشاهدات: 491
زائر
عندي وجع في رجلي مش دايم عندي روماتيزم اخت الحقن لمدة ٦ شهور فقط وبعدين رجعت اتعب تاني هل ارجع اخد الحقن وانا عاوزه أوقفه لاني مش بحب الحقن خالص وزهقت هل لو هرجع للعلاج تاني في برشام روماتيزم ٢٦٠

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبه
الحالة النفسية
عادي

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، يرجي توضيح أنواع الأدوية المتناولة والاعراض وكذلك التحاليل إن وجدت

زائر
عندي وجع في ركبه لغايه تحت والوجع ده بيتنقل رجل تانيه كنت رقم تحليل روماتيزم ٢٦٠ وكنت باخد حقن بتعت روماتيزم كل ٢١ يوم لمدة ٦ شهور بس وقفتها لاني تعبت اووي وزهقت حتي لم باخدها ببنج بعد ما بنج يروح بتعب منها وجع مكان حقنه لمده ٣ ايام هل في برشام

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
على الأغلب أنت تستخدمين حقن البنسلين طويل المفعول كل 21يوم بعدما خضعت لاختبار حساسية فهى الأفضل فى العلاج ولكن هناك بديل من مجموعة Macrolides مثل الاريثروميسن ولكن عليك عمل Esr,Asot,Rh factor ومتابعة الطبيب

زائر
انت
عندي مشكله في مفاصل رجلي وجعني وركبتي عملتي تحليل روماتيزم كان أول مره ٢٦٠ خت بنسلين لمده ٦ شهور وقفتوا وعملتي تحليل بعدها ب٣ شهور طلع ٤٠٠

المرفقات

  • received_1867239740141188.jpeg
    received_1867239740141188.jpeg
    25 KB · المشاهدات: 67
  • IMG-20220312-WA0079.jpg
    IMG-20220312-WA0079.jpg
    64.1 KB · المشاهدات: 62

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
عليك باستخدام البنسلين مرة أخرى ولا توقفيه ألا باستشارة الطبيب للفحص والتاكيد من الاسباب و طبقالتحليل Asot اذا قلت النسبة وعادت الى طبيعتها وربنا يعافيكى