من حوالي أسبوعين ولغاية دلوقتي وأنا بحس بطعم غريب وبشم نفس الرائحة الغريبة للحوم سواء كانت سمك فراخ لحمة وكمان البيض والسوداني بس مفيش اي اعراض...

رقم الاستشارة الطبية: 36580
تاريخ الاستشارة: 3 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 400
زائر
من حوالي أسبوعين و لغاية دلوقتي و أنا بحس بطعم غريب و بشم نفس الرائحة الغريبة للحوم سواء كانت سمك فراخ لحمة و كمان البيض و السوداني بس مفيش اي اعراض لحساسية أو طفح جلدي أو انفلونزا و هل ممكن يكون ليه علاقة بأعراض لقاح كورونا علما بأن الفرق بين الأعراض و الجرعة الثانية من اسبوع الي اتنين تقريباً

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبه
الحالة النفسية
متقلبة
أمراض مزمنة
لايوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، تغير رائحة وطعم الاشياء يشير الي تأثر عصب الشم لديك ، يحدث ذلك نتيجة لحساسية الجيوب الانفية وحساسية الانف المزمنة ، او نتيجة الاصبة بفيروس كورونا ، او نتيجة نقص بعض الفيتامينات كفيتامين ب ١٢ وفيتامين ا ، د ، ه
كذلك يحدث في حالات إصابة الرأس والمخ
يمكنك التوجه لطبيب الانف والاذن لاستبعاد الاصابة بحساسية الانف او انسداد الجيوب الأنفية
كذلك يمكنك تناول العلاج التالي
Ginkoplus كبسولة مرتين يوميا
Royal vit g كبسولة مرتين يوميا
كذلك يجب تدريب عصب الشم باحضار مجموعة من الزيوت العطرية وشم كل نوع علي حده وتذكر رائحته وتنبيه المخ بذلك للتفرقة بين كل نوع ، يؤدي ذلك التمرين مرتين يوميا وهو مفيد لاسترجاع حاسة الشم