والدي كان عنده حمره وبعد اسبوع جابت ميه من تحت وكان بياخد مضاد حيوي والجرح نشف شويه وبعد كده رحنا لجراح فضل يطلع في جلد ويقول ده ميت علشان السكر...

رقم الاستشارة الطبية: 35813
تاريخ الاستشارة: 17 ديسمبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 381
زائر
والدي كان عنده حمره وبعد اسبوع جابت ميه من تحت وكان بياخد مضاد حيوي والجرح نشف شويه وبعد كده رحنا لجراح فضل يطلع في جلد ويقول ده ميت علشان السكر مأثر وبعد يومين لقيناالصباع الاخير اغمق خالص وقال يتشال رحنا لدكتورأوعيه فسأل الصباع والعمه الصغيره وكتب كلوديكات قال يساعد علشان الاوعيه والسكر بيضعف الأطراف وروحنا نغير على الجرح لاقينا النهارده الخياطه كلها فكه الدكتور قال لان الانسه ضعيفه وبرشام كلوديكات هيشغل الدنيا شويه فمش عارفه كده صح ولا ايه والجرح مفتوح قال لان الانسه ضعفت فعلي ماالانسجه تطلع هياخد فتره وسايب الجرح مقفول بقطن ورباط ضغط فكده عادي ولا ايه

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
أمراض مزمنة
سكر
أدوية مستخدمة
انسولين
تشخيص الطبيب
بتر اصبع

Dr Dina Hamdy

طبيب باطنة
تحياتي لك
نعم ان من أشهر أعراض مرض السكر وإثارة القدم السكري والأعراض المذكوره في السؤال وعليك بمتابعتة الجرح جيداا منعااا لحدوث التلوث فيه نتيجة السكر الذي قد يزيد من شده العدوي ويبط شفاء الجرح وقد ياخذ مده اطول في العلاج..

ولكن اذا استمر الاصبع في اللون الاسود فهذا يدل علي ضرورة ازلته قبل ان يسبب تسمم بالدم وذلك بعد التاكد من عدم وصول الدم اليه وموته...

مع تمنياتي لكم بالصحه والعافيه