هل من الممكن الاستفاده من فيتامين b المركب اذا تم تناول الاقراص يوم بعد يوم بدلا من يوميا

رقم الاستشارة الطبية: 25775
تاريخ الاستشارة: 23 يونيو 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 253
زائر
هل من الممكن الاستفاده من فيتامين b المركب اذا تم تناول الاقراص يوم بعد يوم بدلا من يوميا كما هو موصي به علي العلبه؟؟

انا بنزل جيم وماشي علي نظام غذائي عشان ينزل دهون لانها زايده عنده و بياخد تري جارد يوم و يوم كمان ...عشان هو خايف عشان بيشتكي من حصوات الكلي و زمان اضطر للتفتيت و كان مؤلم جدا فخاف ان كميات فيتامين د و فيتامين سي اللي في الاتنين يكونوا كتير في اليوم هل صح و هيستفيد ولا مفيش استفاده و المفروض ايه

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Hesham Lamlom

طبيب جراحة عامه وجراحة الاورام والمناظير الجراحية
اهلا وسهلا لحضرتك
يمكنك تناول vitamin b يوم ويوم لكن تناول امبول depovit كل اسبوع أو كل 10 ايام امبول ولا قلق من ذلك
دمتم بصحة وعافية

Dr Eman Mohamed

طبيبة جهاز هضمي وكبد وأمراض معدية
لا داعي للقلق ابدا
فيتامين ب يمكن اخذه يوم بعد يوم نعم وله فائدة طبعا .
ولا داعي ايضا للقلق من فيتامين سي و د اذا تم تناولهم بالكم المسموح يوميا فتأخذ قرص مرة واحدة يوميا .