تأخر الدروة الشهرية مع زيادة الوزن

رقم الاستشارة الطبية: 19559
تاريخ الاستشارة: 24 يناير 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 372
زائر
البريود كانت جتلى متأخر ضبطت شهرين و بعد كده مش جت لمده 6 شهور و بعدين جت تانى شهرين متواصلين و بعدهه كل حاجه طبيعى ل3 شهور فضلت طبيعيه جدا و بعدين طول السنه اللى فاتت "الثانويه العامه بتاعتى " مجتش خالص بعد م خلصت جت شهر واحد بس و لحد دلوقت مش جت !؟

اعمل اى و كنت كشفت قبل كده مرتين و اخدت ادويه توقف النزيف بس و عملت سونار مرتين و مكنش فى اى حاجه مش طبيعي و بالاضافه انا وزنى زايد و كل محاولاتى انى اخس مش بتنفع اخس ف الاول حاجه بسيطه و مش تبان و بعدين اثبت ع حد معين لا انزل و لا اطلع عنو ؟؟؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
تاخير الدورة بالنسبة لك قد يكون لعدة اسباب
قد يكون بسبب الحاله النفسيه والضغوط قد تسببت في ارتفاع هرمون الحليب و هو يسمى هرمون التوتر و يسبب احباط التبويض و ضعفه
قد يكون بسبب وجود خلل بالغدة الدرقيه خاصة مع زيادة الوزن
او بسبب وجود تكيس بالمبيض ومتلازمة تكيس المبايض قد تكون مصحوبه باضطرابات الدورة و مقاومة الانسولين و زيادة الوزن وضعف الحرق والميتابوليزم
لذلك ينصح بعمل فحص هرمونات fsh//lh//prolactin و tsh للغدة الدرقيه و ايضا عمل سونار للرحم والمبيض