انا انسه عندى تكيسات على المبايض والدروه مش منتظمه وشعر زائد فى الوجه ومناطق أخرى وتساقط شعر الرأس كشفت كتير دكاتره قالت لازم تعمل منظار ودكاتره...

رقم الاستشارة الطبية: 50940
تاريخ الاستشارة: 23 أكتوبر 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 245
زائر
انا انسه عندى تكيسات على المبايض والدروه مش منتظمه وشعر زائد فى الوجه ومناطق أخرى وتساقط شعر الرأس كشفت كتير دكاتره قالت لازم تعمل منظار ودكاتره تانى ادولى حبوب كده 21واحده نصفها ابيض والنصف التانى بنى على ما اعتقد اسمه pcoc وطبيب اخر قالى استخدام حبوب ياسمين لمده 3شهور وعملت تحاليل هرمون اللبن عالى والهرمونات مرتفعه والتكايسات على المبيضين

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
اعمل فى عياده اسنان
الحالة النفسية
مريت مشاكل نفسيه كتيره فى الفتره دى وضغوطات
أمراض مزمنة
لا أعانى من أمراض مزمنه
أدوية مستخدمة
استخدم فوار يوريفين ومضادات حيوى وحبوب أخرى لانى أعانى من زياده الأملاح على الكلى
تشخيص الطبيب
طيب يشخصنى انى لازم وضروورى اعمل منظار على الرحم قبل الزواج وطيب اخر ينصحنى لى خساره الوزن وسيدوفاج وحبوبpcoc واخر حبوب ياسمين كل دكتور تشخيص غير التانى وانا مش عارفه الصح فين

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، ارتفاع هرمون البرولاكتين يؤدي إلي التأثير على عمل المبايض وانتظام الدورة الشهرية
بعض الحالات يتم التعامل معها بالعلاج الدوائي والاخري تستلزم الجراحة وفقا لنسبة الهرمون
لذلك يجب عمل الفحوصات الآتية
Fsh , lh
Free testosterone
Serum prolactin
كما يمكنك الاستمرار علي حبوب cycloprogynova بتناولها بانتظام بدءا من الحبوب البيضاء بنفس الترتيب والتوقف لمدة أسبوع بعد انتهاء الأقراص
يجب عمل حمية غذائية لانقاص الوزن فذلك يساعد علي تقليل مقاومة الأنسولين وتقليل حجم التكيسات كما يمكنك استعمال أقراص glucophage 500 مرتين يوميا بعد الاكل