انا باخد حقنة منع الحمل الشهرية ميزوسيبت والحقيقه الدورة منتظمه في معادها كل شهر بس مره تنزل كنزيف جامد ودم كتير وحاليا بقالها شهرين دم اسود ومش...

رقم الاستشارة الطبية: 44669
تاريخ الاستشارة: 8 يونيو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 1307
زائر
انا باخد حقنة منع الحمل الشهرية ميزوسيبت والحقيقه الدورة منتظمه في معادها كل شهر بس مره تنزل كنزيف جامد و دم كتير وحاليا بقالها شهرين دم اسود و مش كتير قليل ع الطبيعي بتاعي فهل ف مشكلة؟؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا يوجد
الحالة النفسية
لا يوجد
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
حقنة منع الحمل الشهرية ميزوسيبت

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
اي وسيله هرمونيه ممكن تؤدي إلي اختلاف الدورة عن الطبيعي
الدم الاسود معناه أن الدم قليل فحدث له اكسده في المهبل
لكن في كل الاحوال طالما كانت الدورة غزيرة ده يعتبر شيء سيء
ارجو ان تغيري الوسيله بوسيله غير هرمونيه
ارجو تحليل صورة دم كامله

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، لا توجد مشكلة لديك فالدورة منتظمة أما عن كميتها فالحقن الهرمونية غالبا ما تسبب بعض الاختلاف في كمية الدورة حتي يعتاد الجسم علي الهرمونات في محتواها
يمكنك استعمال kapron قرص مرتين يوميا مع حدوث نزيف او نزولها بكميات كبيرة