حاسس بقالي كذا يوم بكركبه في بطني والقولون عباره عن اصوات صوتها عالي وتستمر فتره وتذهب وتعود تاني وبقيت بدخل الحمام مرتين في اليوم وبيبق عندي شعور...

رقم الاستشارة الطبية: 43893
تاريخ الاستشارة: 25 مايو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 534
زائر
حاسس بقالي كذا يوم بكركبه في بطني والقولون عباره عن اصوات صوتها عالي وتستمر فتره وتذهب وتعود تاني وبقيت بدخل الحمام مرتين ف اليوم وبيبق عندي شعور اني عاوز اتبرز علطول عاوز اعرف دا اي ولو محتاج تحاليل واشعات توضع السبب يكون اي من فضلكم

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا يوجد
الحالة النفسية
لا يوجد
أمراض مزمنة
الكوليسترول والدهون عاليه شويه وباخد ليها علاج والاعراض دي ظهرت قبل اخذ العلاج
أدوية مستخدمة
ادويه كوليسترول
تشخيص الطبيب
لا اعلم

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، ربما السبب الإصابة بالقولون العصبي أو وجود مشكلة كديدلن معوية أو ميكروب
يحب عمل تحليل براز مع عمل سونار علي البطن لتأكيد التشخيص
يمكنك تناول أقراص spasmoamrase ثلاث مرات بعد الاكل
Gast reg قرص ثلاث مرات بعد الاكل

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
ممكن تكون الأعراض بسبب عدوي بطفيل جارديا أو طفيل اميبا
ارجو تحليل براز عادي وميكروب حلزوني براز اعمل سونار بطن للتأكد من عدم وجود كبد دهني
لو كله تمام يبقي دي اعراض IBS قولون عصبي
خد ليبراكس قرص كل ١٢ساعه لمده اسبوعين
سبازموديجستين قرص ٣مرات مع الوجبات
ديسفلاتيل قرص مص ٣مرات
اشرب نعناع
خد نانازوكسيد قرص كل ١٢ساعه ٥ايام ده مطهر معوي

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
مرحبا بك
قد تكون اعراض القولون العصبى او بسبب عدوى طفيلية
عليك تجنب تناول الاطعمة المهيجة للقولون كالبقوليات و تجنب تناول المشروبات الغازية
يمكنك عمل تحليل براز و سونار على البطن و مراجعة الطبيب للفحص و التشخيص
و يمكنك تناول كوليفرين د قرص وسط الاكل ٣ مرات
ايوكاربون قرص كل ١٢ ساعة بعد الاكل
فلاجيل ٥٠٠ مجم قص بعد الاكل ٣ مرات
و نتمنى لكم السلامة