انا عندي 16 سنة والبيريود مجاتليش بقالها 75 يوم بس اول امبارح نزل دم غامق خفيف يكاد لا يذكر ونزل افرازات غريبة لونها اسود اوي ونازلة كأنها كتل كدة...

رقم الاستشارة الطبية: 42830
تاريخ الاستشارة: 9 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 332
زائر
انا عندي 16 سنة والبيريود مجاتليش بقالها 75 يوم بس اول امبارح نزل دم غامق خفيف يكاد لا يذكر و نزل افرازات غريبة لونها اسود اوي و نازلة كأنها كتل كدة و مفيش دم نزل تاني هي بس الحجات السودة ديه ومفيش اي وجع بس نفسي غامة عليا و حاسة اني مليش نفس اكل خالص

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبة
الحالة النفسية
سيئة
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
فيتامين فيروجلوبين
تشخيص الطبيب
نساء و توليد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
الدم الاسود ده دليل ان نسبه الدم قليله جدا تتاكسد داخل المهبل
سبب الاضطرابات ممكن يكون تكيس مبايض أو مقاومه انسولين اعملي تحليل
Cbc و tsh و homair و dhea وتستوستيرون و fsh و lh واشعه رحم ومبايض

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، في السنوات الأولي من نزول الدورة يحدث بعض الاختلال الهرموني بسبب عدم نضج المبايض تماما والتعرض لتوتر بسبب ضغط الامتحانات أو وجود انيميا أو نقص فيتامينات بسبب سوء التغذية أو الديدان المعوية
يجب عمل سونار علي الحوض لاستبعاد وجود تكيسات بالمبايض
كما يجب عمل التحاليل الآتية
Complete blood picture
Tsh , fsh , lh
Stool analysis
Serum vitamin d3 , b12 يمكنك تناول أقراص cycloprogynova يوميا من بالترتيب لمدة ٢١ يوم والتوقف لمدة أسبوع وتكرار ذلك لثلاثة أشهر متتالية لتنظيم الدورة مع الالتزام بترتيب الاقراص