رضيعي عمره عشرة اسابيع منذ اربعة ايام لايستطيع الاخراج مع عدم وجود امساك. اليوم الخامس قمت باعطائه تحميلة غليسيرين وصفها طبيبه وقد استطاع الاخراج...

رقم الاستشارة الطبية: 42718
تاريخ الاستشارة: 7 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 404
زائر
رضيعي عمره عشرة اسابيع منذ اربعة ايام لايستطيع الاخراج مع عدم وجود امساك. اليوم الخامس قمت باعطائه تحميلة غليسيرين وصفها طبيبه وقد استطاع الاخراج بعد ساعتين من أخذها وكان الاخراج كالاسهال مع رائحة كريهة ولونه بني فاتح.
يرضع رضاعة طبيعية وصحته ممتازة، ولكن لديه بروز في السرة واضح .

الجنس
ذكر

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
مشاكل الاخراج ف الاطفال شاءعه
ممكن تكوني بتاكلي اكل بيسببله إمساك بينزل له عن طريق لبنك طالما مفيش ترجيع وصحته كويسه الحمد لله سرته طالعه لبرة لان في غازات نتيجه لتخزين البراز حاولي تأكلي حاجات ملينه زي البلح حتنزله في لبنك واديله معلقه صغيرة لاكتيلوز شراب امشي عليه اسبوعين لحد ما ينتظم واديله دنتينوكس شراب معلقه ص بعد كل رضعه بحد أقصى ٦مرات يمنع التقلص والإمساك والغازات يا ريت متخليهوش يعيط أو يحزا عشان سرته
اول ما الطفل يبدأ يمشي عضلات بطنه حتقوي وسرته تدخل الا لو زادت قوي ف الحجم استشيري جراح اطفال

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
عزيزتى الأم أهم شىء الرضاعة الطبيعية وممكن يكون الامساك طبيعى فى الرضع والريحة الكريهه البراز يسبب عدم التبرز لمدةأربع ايام وتراكم البراز فى الامعاء لفترة يجعل ريحة البراز كريهة ولكن للاطمءنان عليك بمراجعة طبيب الأطفال للفحص وربنا يعافيه