اعاني من الم في المعدة منذ امس وفي اليوم التالي عند الفجر لقد تقيئت وفي الصباح اسهال استمر 6 مرات والان اشعر في افساد في المعدة وغازات

رقم الاستشارة الطبية: 42637
تاريخ الاستشارة: 5 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 327
زائر
اعاني من الم في المعدة منذ امس وفي اليوم التالي عند الفجر لقد تقيئت وفي الصباح اسهال استمر 6 مرات والان اشعر في افساد في المعدة وغازات

الجنس
ذكر
العمر

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
احتمال نزله معويه ممكن تكون من تأثير لخبطه اكل العيد بعد الصيام متقلقش خد كونترولوك ٤٠ مجم خد قرص كل ١٢ساعه وخد كبسولتين انتينال مع بعض كل ٨ساعات وخد قرص ستربتوكين كل ٨ساعات الي أن تزول الأعراض حاول تاكل خضار وفاكهه ومسلوق عشان معدتك ترتاح وتشرب سوائل وفيرة عشان تعوض الي فقدته

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، الأعراض تشير الي الإصابة بنزلة معوية ، يحدث ذلك نتيجة تناول طعام يحتوي علي الميكروبات أو التعرض للبرد
العلاج
Nanazoxideقرص مرتين يوميا
Emerest حقنة عضل مرتين يوميا
pantoloc 20mg قرص مرتين قبل الاكل بنصف ساعة
Rehydran كيس علي كوب ماء مرتين يوميا لتعويض السوائل المفقودة والمعادن