وجع في مشط القدم و الركبة عند ثنيها

رقم الاستشارة الطبية: 14635
تاريخ الاستشارة: 26 أكتوبر 2020
أجوبة: 5 / مشاهدات: 565
زائر
ماما عندها رجلها الشمال تعباها وخصوصا مشط رجلها بتقول اعصابي بتوجعني ولما اصلي واثني رجلي بحس بوجع جامد والوجع دا بيسري للركبه بتحس اوقات بوجع وايام وجع خفيف مع العلم اني اتحايلت عليها عشان تروح لدكتور مش راضيه وبتقول هي هتخف لوحدها انشاء الله ممكن اعرف تشخيص للحاله او معلومات عنها والوجع دا سببه اي

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
بتاخد دوا جيوب انفيه وبتبعد عن الاملاح عشان الضغط بس مبتاخدش دوا

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
اسباب الام مشط القدم قد تكون التهاب بالاربطه او التهاب بالمفاصل او املاح النقرس او خشونه بالمفاصل
ينصح بتقليل الوقوف عليها قدر الامكان
و يمكن استعمال كريم فولتارين جل و كبسولات ريلاكسون وتقليل اللحوم والبقوليات وزيادة شرب المياه لتقليل املاح النقرس
حال عدم التحسن ينصح بعمل اشعه على القدم و تحليل Esr:/rf لالتهابات المفاصل

Dr. Amira Mohy

أخصائي باثولوجيا اكلينيكية
طبعا محتاجة طبيب يكشف عليها لتحديد مصدر الالم
قد يكوت الاهاب في الاعصاب الطرفية او غضروف في فقرات الضهر هو اللي ضاغط علي الاعصاب المغذية للرجل
انصحيها انها تكشف حتي يتم علاجها قبل حصول مضاعفات هي في غني عنها لا التدخل المبكر يساعد بشكل كبير في العلاج
ربنا يطمنك عليها

Dr. Mustafa Elmohammedy

أخصائي باطنة وقلب
طيب
عندنا كام نقطة في الاستشارة دي
اهمها يعني ايه عندها ضغط و متاخدش علاج
الضغط لو في المرحلة الأولي بنجرب أساليب غير دوائية مثل تظبيط الاكل و الوزن و المشي وخلافه
مجابش نتيجة نتجه فورا للعلاج
الضغط هو القاتل الصامت مشاكله كثيرة ولازم يتعالج
النقطة الثانية الالم دو في الاغلب ناتج عن املاح او نقرس
يرجي
بعمل الفحوصات التالية
Uric acid
Urine ana
HBa1c
Alb/cr in urine
واخد فوار يورسولفين ٣ مرات يوميا واسخدام كمادات دافئة مع كريم مساج لاماكن الالم

Dr. Hend Mohamed

أخصائي قلب وأوعية دموية
ألم مشط القدم عادة ما يكون بسبب التهاب الأعصاب الطرفية والنقرس والتهابات المفاصل لذلك عليها بإجراء تحاليل uric acid, urine analysis, radam blood glucose إما بالنسبة لألم الركبة فغالباً هو التهاب بمفصل الركبة ويجب فحص المفصل عند أخصائي و لحين فحصها يفضل اخذ فيتامين ب كومبلكس neuroton امبول عضل كل اسبوع، شفاها الله وعفاها.

Dr. Karim Ibrahim

أخصائي الجراحة العامة
لابد من اخذ علاج للضغط وقياس نسبة الاملاح واخد علاج دوائي ليها ان احتاج الامر