وجع تحت الصدر يصل الى الظهر مع ضيق في التنفس

رقم الاستشارة الطبية: 32463
تاريخ الاستشارة: 22 أكتوبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 532
زائر
انا قبل ما اخد لقاح كورونا فايزر بحوالي اسبوع جالي الم في صدري بيسمع في ظهري والم في كتفي اليسار وساعتها دهنت ظهري مرهم ميڤو والحمد لله الم ظهري خف شويه وما زرت الطبيب لهذه المشكلة

اما يوم الثلاثاء الماضي اخدت اللقاح كورونا فايزر الجرعة الاولي. سخنت فأخدت بارموال وتاني يوم فجاة تعبت جدا جالي وجع فظيع تحت صدرى ممتد لجنبي اليمين مع ضيق شديد في التنفس لدرجة ان ما كنت قادره اخد نفسي ابدا وإيدي الاتنين نملت ورحت المستشفى الضغط كان واطي شوية وقاسوا الاكسجين كان كويس واخدت حقنه عندهم الدكتوره قالت هتهدي صدرى بس تعبت تاني امبارح من التنفس ورحت المستشفى اخدت محلول والاكسجين بتاعي كان 89

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا أعمل
الحالة النفسية
الحمدلله
تشخيص الطبيب
بيقوليلي من اللقاح وعملولي قياس الاكسجين بتاعي 89

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
بعد فحص الاعراض تبين أن هذه الأعراض نتيجة هبوط بالضغط والدوره الدموية ونقص الأكسجين ويمكن أن تكون هذه الأعراض نتيجة رد فعل جهاز المناعة تجاه للمصل او بداية الإصابة بكورونا قبل تناول اللقاح لان الم الصدر بدأ قبل تناول اللقاح مما ساعد على تطور الحالة .
ننصح بتناول مشروبات ساخنه وتناول الفاكهة والخضروات الطازجة مثل البرتقال والليمون واليوسفي والجوافه والتفاح.
الفحص المطلوب
صورة دم كامله
INR
S.ferritin
Crp
D.dimer
والعرض على اخصائي الباطنة للفحص والتقييم