هل اشعه الصبغه آمنة للطفل

رقم الاستشارة الطبية: 18213
تاريخ الاستشارة: 1 يناير 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 2204
زائر
لو سمحت انا عندى طفل عمره ٤ شهور و ٢٠ يوم. بعد الولاده ب ١٥ يوم ظهر صوت صعوبه و صوت عالي في التنفس و تعب. مع الكشف عرفنا ان عنده ثقب صغير في القلب الحمد لله و قالو بيقفل لحاله

و عرفنا انه يعاني من ضعف غضاريف الحنجره و الدكتور قال انه مفيش مشكله

و كان البيت عندى كله اصيب بكرونا و الحمد لله اتعافينا واكيد الطفل تعب جامد فيها

و الدكتور كتبله جلسات استنشاق و ادويه للكحه و مضاد حيوي و خافض حراره

الحمد لله بدأ يتحسن، ثم بعدها تعب الطفل من تقريبا ٢٠ يوم تاني الدكتور قال بلغم علي الصدر و نزله معويه و اعطاله ادويه وقال اسبوع باذن الله و هيكون كويس

من بعد الادويه باسبوع الطفل صار بيرجع كل شي و وزنه ما بيزيد و بكاء متواصل

الدكتور قال محتاج نعمل اشعه صبغه علشان يشوف عنده شي في الجهاز الهضمى

و سالت طبيب صديقي قال ما انصح باشعه الصبغه للاطفال و خصوصا ان ابنك ظروفه الصحيه تعبان من يوم الولاده

ارجو الافاده هل نعمل اشاعه صبغه ولا نغيير الطبيب المعالج ولا ايه سبب الترجيع المستمر الفتره الاخيره هل من الادويه

ارجو الافاده و التوجيه
جعله الله في ميزان حسناتكم

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج

Dr. Maha Saleh

استشاري طب أطفال
السلام عليكم هل الترجيع بعد كحه وده شيء طبيعي لكن لو من غير كحه يجب زياره طبيب اخر

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
اشعه الصبغه على الجهاز الهضمي عن طريق حقن شرجي او بلع مادة الصبغه من الفم لن تضر بالقلب في شيء لا داعي للقلق من ذلك
ومن الواضح ان الثقب بالقلب هو ثقب بطيني صغير وقد يلتئم تلقائيا مع تقدم سن الطفل و لا يصلح معه فقط اشعه الصبغه الوريديه بالحقن الوريدي