نقل الدم الطازج لمريض السرطان

رقم الاستشارة الطبية: 27589
تاريخ الاستشارة: 27 يوليو 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 323
زائر
والدتي مريضه كانسر في اماكن عده منها الماده والطحال والكليه و ان العلاج الكيماوي اثر علي النخاع فبتحتاج الي نقل دم فالاول كانت بتاخد دم قديم و ده ادي الي نقص الصفائح و بعد كده اخدت دم فريش
انا بسؤالي هو فيه حل غير نقل الدم لعلاج نقص الدم والنخاع يرجع احسن
للعلم هي تابعت مع دكتور دم و ادها حقن دي
في المواعيد الاتيه
اخذتها لمده اربعه ايام متتاليه في نفس المعاد وبعد كده اخدت حقنتين كل ثلاثه ايام
وذلك بستشاره دكتور الاورام
ولكن ظهرت التحاليل الهيموجلبين ٧ والصفائح ٥٠ و المناعه ٢

الجنس
أنثى
العمر
أمراض مزمنة
سكر في دم

المرفقات

  • IMG_٢٠٢١٠٧٢٦_٢٣١٦٥٨.jpg
    IMG_٢٠٢١٠٧٢٦_٢٣١٦٥٨.jpg
    36.9 KB · المشاهدات: 80

Dr Dina Hamdy

طبيب باطنة
تحياتي لك

ولكن للأسف لابد من نقل الدم الفريش تجنبا لحدوث المشاكل وللأسف ليس هنالك اي حل سوء نقل الدم ومن الممكن العلاج بإجراء عملية زرع النخاع العظمي واتصال الطحال المصاب ولكن ذلك يكون بعد أخذ رأي طبيب الأورام في الحاله فهو من يتابع الحاله ويعرف درجة تطور المرض...

مع تمنياتي لكم بالشفاء العاجل..