نقح وتنميل وحرقان وشكشكة في اصابع القدم

رقم الاستشارة الطبية: 33619
تاريخ الاستشارة: 8 نوفمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 1986
زائر
أمي رجلها الشمال بتوجعها من فوق لحد الأصابع تحت، نقح وتنميل وحرقان وشكشكة منذ حوالي ٢٠ يوم.

الدكتور شخصها نقرس عملنا تحليل وطلع طبيعى، روحنا لدكتور عظام تانى من اسبوعين أعطاها مضادات التهاب وعملنا اشعة على الرجل وقال الحمد لله مش جلطة، وشخصها التهاب أعصاب وبقالها حوالي عشر أيام ماشية على العلاج اللى فى الروشتة الأولى والتانية ماعدا حقن مضاد الالتهاب بس لسه تعبانة، فيه نقح ووجع فى عظم رجلها وساعات وهى ماشية أصبع رجلها الكبير واللى جنبوا بيتنوا من غير ما تحس بتقولى حاسة رجلى ممسوكة ومايلة مش عارفة أمشى معدولة، خليتها ثبتت رجلها فى الأرض لما بتحركها لفوق بترفعها من الجنب مش عدل، واصابع مشط الرجل لفوق مش بيترفعوا أوى، بتقدر تحركهم لتحت، والاحساس فيهم مش أوى بتقول منملة وورامة بس مش شايفاها وارمة ولما بلمسها بتوجعها، ورجلها اليمين مفيهاش أي وجع وكويسة، فكده ماشيين صح تكمل العلاج ولا نروح لدكتور تانى تخصص مختلف؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الوزن
طبيعة العمل
ربة منزل
الحالة النفسية
عادية
أمراض مزمنة
ضغط وقصور فى الشريان التاجي
أدوية مستخدمة
أسبوسيد، فاستاريال ام ار، ايزابريل كو، كولونا
تشخيص الطبيب
التهاب اعصاب

المرفقات

  • FB_IMG_1636322462846.jpg
    FB_IMG_1636322462846.jpg
    33.2 KB · المشاهدات: 131
  • FB_IMG_1636322465561.jpg
    FB_IMG_1636322465561.jpg
    24.7 KB · المشاهدات: 786
  • FB_IMG_1636322457796.jpg
    FB_IMG_1636322457796.jpg
    65.3 KB · المشاهدات: 515
  • FB_IMG_1636322460445.jpg
    FB_IMG_1636322460445.jpg
    58.6 KB · المشاهدات: 511

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
بعد فحص الاعراض تبين أن هذه الأعراض يمكن أن تكون نتيجة إلتهاب باورده الرجل اليسرى وادي الي التهاب باعصاب الرجل اليسرى وهو الذي ادي الي الالم والتنميل والورم وضعف الاحساس والحركه في بعض الأماكن
وتزداد هذه الأعراض مع زيادة الوزن والسن والامراض المزمنه
ننصح برفع الرجل مع ارتداء انكل بنفس المقاس صباحا حتى موعد النوم
نخلعه عند النوم
العلاج
ديبروكورتين امبول عضل كل ثلاثة أشهر. ٣ مرات
ابيدروكسيل ١ جم قرص كل ١٢ ساعه لمدة أسبوع
ميلجا ادفانس قرص بعد الفطار والعشاء
روتين سي قرص بعد الفطار والعشاء

Dr Marwa Ibrahim

الاخت الكريمة ، حفظ الله والدتك وشفاها ، ان الالم والتنميل يمتد من اعلي الي نهاية الاصابع فذلك غالبا نتيجة لالتهاب الاعصاب المغذية للطرف السفلي جميعها ومنبعها من بين الفقرات القطنية بالظهر
ولقد ذكرتي انه تم عمل اشعة بالصبغة علي التغذية الدموية وتبين انه لا توجد جلطة والحمد لله
فان المشكلة في وجود التهاب بالاعصاب او ضغط علي العصب نتيجة وجود تآكل بالغضاريف بين الفقرات القطنية
يجب استبعاد ذلك اولا بعمل اشعة مقطعية او رنين مغناطيسي علي الفقرات القطنية لتحديد موقع الاصابة وعرضها علي طبيب المخ والاعصاب للتشخيص واتخاذ القرار المناسب
هناك اسباب اخري تؤدي الي تلك الاعراض التهاب الاعصاب الطرفية الناتج عن الاصابة بالسكري
قلة التغذية الدموية للطرف السفلي نتيجة التهاب بالاوعية الدموية الناتج ايضا عن السكري او وجود تصلب بالشرايين نتيجة لارتفاع الكوليستيرول
ولذلك يجب عمل تحاليل
Fasting ,pp blood glucose level
Serum cholesterol, triglycerides