نغزه في القلب

رقم الاستشارة الطبية: 3579
تاريخ الاستشارة: 25 فبراير 2020
أجوبة: 4 / مشاهدات: 390
زائر
بقالي شهر او ازيد حاسه بنغزه ف القلب كده الاول كانت بتيجي مره او ةتنين فاليوم دلوقت حاسه انها مستمره معايا
بنهج من اي مجهود ازيد من الاول
اما بحرك رقبتي ناحية اليمين بحس ب الم من اسفل الرقبه للضهر للقلب تقريبا الوجع ده طول الوقت
دلوقت بقل ايه ممكن يكون تشخيص النغزه دي واكشف ايه باطني ولا قلب ولا ايه بالظبط

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
عليكى بعمل تحليل لنسبه الكوليستيرول فى الدم وانواعه الضار والنافع والدهون الثلاثيه وعمل ايكو على القلب للاطمئنان وعمل تحليل cbc للاطمئنان على نسبه الانيميا وعرضها على طبيب باطنى مختص ويمكن ان يكون هذا الاحساس تقلص فى عضلات الصدر والرقبه نتيجه القيام بمجهود شديد او نزله برد شديده او زياده فى نسبه الكولستيرول اونقص فى الحديد فيجب الفحص الدقيق للتشخيص واخذ العلاج اللازم

يجب عمل رسم قلب للإطمئنان فقط وعمل أشعة على الرئتين للتأكد من عدم وجود التهابات بها كما يمكن لهذا أن يحدث بسبب تقرحات المعدة أو التهابات القولون العصبي ويجب المتابعة مع مختص باطني.

Dr. Osama Abu Qadoom

طبيب جلدية
يجب مراجعة طبيب باطني بداية ووصف الحالة له، وعمل تخطيط قلب عنده وسيطلب كذلك بعض التحاليل والفحوصات لتحديد طبيعة حالتك...

يجب الخضوع لعمل تخطيط قلب ضروري للاطمئنان مع امكانيه استخدام أقراص ريلاكس باسط للعضلات فقد تكون تلك مجرد شد عضلي في عضلات الرقبه والصدر ناتج عن بذل مجهود او بروده الجو