مضاعفات عدم علاج سرطان الرئة

رقم الاستشارة الطبية: 21783
تاريخ الاستشارة: 22 مارس 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 336
زائر
انا خطيبي عنده كحه مستمره واوقات بيجيله ضيق تنفس وكشف من فتره وعمل اشعه وطلع سرطان في الرئه هو مش عايز يتعالج عشان مياخدش كيماوى ومش بياخد اى دواء هو عنده ٣٤ سنه انا مش عارفه اعمل ايه ولا ابدأ ازاى وايه هى طرق العلاج وهل في علاج غير الكيماوى ؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
سرطان في الرئه

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
سرطانات الرئه نوعين
نوع يسمى squamous cell carcinoma وهو نوع علاجه جراحي ويشفى تماما من السرطان بعد الجراحه بدون كيماوي
و نوع يسمى small cell carcinoma ولا يوجد له حل جراحي ولا علاج له سوى الكيماوي
و لذلك فالافضل تحديد نوع السرطان بعمل عينه منظارية بمنظار الرئه و لًو النوع الاول اصبح الحل جراحي و يفضل الاسراع بذلك حتى لا يتم استئصال جزء كبير من الرئة او يصبح السرطان منتشر خارج الرئه

Dr Yasmeen Elhasany

Family Physician
شافاه الله وعافاه
هناك ثلاث طرق لعلاج السرطان اما جراحيا او العلاج الكيماوي او العلاج الاشعاعي ولكن ما يحدد ذالك هو حجم الورم ومكانه وانتشاره وليس بيد الطبيب تغيير العلاج ولكن علاج الورم حتمي والا سيكون مضاعفاته خطيره والرئه من الاماكن التي ينتشر منها الورم بسرعه كبيره ومع الانتشار يقل تاثير العلاج

Dr. Alsaeed Muhammad

أخصائي طب الأسرة
لا بد من تحديد نوع السرطان و مدى انتشاره و هل من الممكن اجراء جراحة ام لا يمكن و ان لم نتمكن من اجراء الجراحة ليس لدينا سوى العلاج الكيماوى او الاشعاعى و الاثنين لهم مضاعفات